Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2004

2004. Ανοιχτή επιστολή Δ.Σ. προς Μεγαλοπαναγιώτες Θεσ/νίκης

Οκτώβριος 2004. 
Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. προς τους Μεγαλοπαναγιώτες της Θεσ/νίκης




Αγαπητοί Συγχωριανοί

Απευθυνόμαστε με την επιστολή μας αυτή, σε όλα τα μέλη και τους φίλους, σε ένα χρονικό σημείο, που ο Σύλλογός μας αντιμετωπίζει προβλήματα (οικονομικά και άλλα), αλλά κυρίως γιατί θεωρούμε, ότι δεν μπορεί -για διάφορους λόγους- να εκπληρώσει τους στόχους που εμείς βάλαμε σαν προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας στη Διοίκησή του.
Να κάνει δηλαδή βήματα μπροστά, να ανοίξει νέους ορίζοντες και όχι να υπολειτουργεί, να παραμένει ένας Σύλλογος - σφραγίδα και “εγκλωβισμένος”, στη λογική “ότι υπάρχει για να διοργανώνει ένα χορό το χρόνο”.

Πιστεύαμε -και πιστεύουμε ακόμη- ότι κάτω από τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, ιδιαίτερα μετά την απόκτηση της ιδιόκτητης αίθουσας, θα υπήρχε μια μεγαλύτερη δραστηριοποίηση και κινητοποίηση των μελών.
Κάποιοι άνθρωποι μόχθησαν πολύ, γι’ αυτή τη “στέγη”. 
Κουράστηκαν, αγωνίστηκαν και το πέτυχαν. 
Ας αναρωτηθούμε αλήθεια, πόσοι Σύλλογοι σαν τον δικό μας, έχουν την “πολυτέλεια” να στεγάζονται σε ιδιόκτητη αίθουσα.
Η συνέχεια και η καθημερινότητα όμως, δυστυχώς απέδειξαν, ότι αυτή η αίθουσα που χρειάστηκε πολύ κόπο και χρήμα για να ολοκληρωθεί, ίσως τελικά να ήταν όνειρο ορισμένων λίγων ρομαντικών, που πίστευαν ότι θα συσπειρώσει και θα ενεργοποιήσει τα μέλη.

Δραστηριοποίηση και κινητοποίηση δεν υπήρξαν, ενώ η μη ανταπόκριση της πλειοψηφίας των μελών στις πάντα ανοιχτές συνεδριάσεις του Διοικ. Συμβουλίου και στη διοργάνωση εκδηλώσεων (όπως π.χ. ημερήσια εκδρομή), μας απέτρεψε σαν Δ.Σ. να προχωρήσουμε σε επόμενες.
Υπάρχουν βέβαια μέλη, που κάθε Τετάρτη κυρίως, δίνουν το παρόν και βοηθάνε ηθικά και υλικά –και τους αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό-, αλλά δυστυχώς, είναι πάντα τα ίδια πρόσωπα.
Το Δ.Σ. αναγνωρίζει ότι υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες και δυσκολίες, όπως το ότι το χωριό μας απέχει πολύ λίγο από τη Θεσ/νίκη και πολλοί από ‘μας, συναντιόμαστε τακτικά εκεί, όπως επίσης ότι οι αποστάσεις -λόγω κυκλοφοριακού κλπ- μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχουν “μεγαλώσει”, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη και χρονοβόρα η πρόσβαση στην αίθουσα, κυρίως όσων κατοικούν στις Δυτικές συνοικίες.
Ωστόσο θεωρούμε, ότι ο καθένας μπορεί να βρει τον τρόπο να συμμετέχει, σε κάτι που θέλει, αν πιστεύει στην αναγκαιότητα ύπαρξής του.

Εμείς που απαρτίζουμε το σημερινό Δ.Σ., είχαμε συμμετοχή και στο προηγούμενο και έχουμε διάθεση να συνεχίσουμε, γιατί θέλουμε ο Σύλλογός μας να ζήσει και να προχωρήσει. Όχι όμως κάτω από τις σημερινές προϋποθέσεις και τα σημερινά δεδομένα.
Δυστυχώς, δίνεται η εντύπωση, ότι ο Σύλλογος λειτουργεί μόνο από Συνταξιούχους και ...αργόσχολους, αφού το επιχείρημα πολλών -για τη μη παρουσία και συμμετοχή τους- είναι: “θέλω, αλλά ...δεν έχω χρόνο...”
Αυτοί όμως που είναι κοντά στο Σύλλογο, γνωρίζουν ότι κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο συμβαίνει. 
Τα μέλη του Δ.Σ. και τα υπόλοιπα μέλη που συμμετέχουν, έχουμε κι εμείς τις δουλειές μας, τις οικογένειές μας, τα προβλήματά μας, τα χόμπι μας, όπως όλοι.
Απλά, αποφασίσαμε να προσθέσουμε την ιδιότητα του “μέλους του Συλλόγου”, στις άλλες ιδιότητες που έχουμε (επάγγελμα κλπ) και να μας γίνει συνείδηση, ότι αυτός ο Σύλλογος, όχι μόνο πρέπει να ζήσει, αλλά να προχωρήσει και να γίνει καλύτερος και αποδοτικότερος.
Το μόνο εύκολο, είναι να τα παρατήσουμε, να “πάμε κι εμείς στα σπίτια μας” και είτε να μην ασχολούμαστε καθόλου είτε να κάνουμε κριτική από μακριά.

Αγαπητοί Συγχωριανοί


Πιστεύουμε, ότι δεν είναι ανάγκη, να συμφωνούμε όλοι, σε όλα
Το θέμα είναι, να είμαστε “εκεί”. 
Ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα, τη δική του άποψη, τις δικές του προτάσεις, αλλά πάνω απ’ όλα με την παρουσία του και τη συμμετοχή του. 
Και με ένα κοινό στόχο. 
Το καλό του Συλλόγου μας και της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Μεγ. Παναγίας, του Τόπου που μας ενώνει.
Να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε, να προτείνουμε. 
Να κάνουμε διάλογο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι σε θέση να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στην πορεία του Συλλόγου και να «παραδώσει τη σκυτάλη» σε άλλους, αν αυτό θεωρεί αναγκαίο η πλειοψηφία των μελών.

Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, αν δεν βρούμε τρόπους να δουλέψουμε ενωμένοι και να δράσουμε αποτελεσματικά, το μέλλον του Συλλόγου μας, δεν είναι ευοίωνο
Είτε θα παραμείνει ένας “Σύλλογος-σφραγίδα” -δυστυχώς με ημερομηνία λήξης- είτε θα διαλυθεί εντελώς. 
Και τότε -δυστυχώς- θα πάει χαμένος πολύς κόπος
Η Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου αποτελεί την ευκαιρία να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να χαράξουμε πορεία για το Μέλλον. 
Ας κινητοποιηθούμε.

Για να αποδείξουμε, ότι εμείς οι Μεγαλοπαναγιώτες μπορούμε όχι μόνο 
να «συντηρήσουμε» το Σύλλογό μας, 
αλλά και να τον κάνουμε «πρότυπο» λειτουργίας και δημιουργικής προσφοράς.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΤΡΑΝΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΔΡΑΧΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ
Η ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΑ ΜΕΛΗ: 
ΑΥΓΟΛΟΥΠΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ  
ΚΑΤΡΑΝΤΣΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ  
ΣΓΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πληροφορούμε όλα τα μέλη και τους φίλους ότι:

  • Η αίθουσα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, μετά τις 06.30΄ μ.μ.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει ανοιχτά για τα μέλη, δύο φορές μέσα στο Νοέμβριο (Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 07.00΄μ.μ.)
  • Η ετήσια τακτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ορίστηκε για τις 5 Δεκεμβρίου και αν δεν υπάρξει απαρτία για τις 12 Δεκεμβρίου (τα μέλη θα ειδοποιηθούν με νέα πρόσκληση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: